We are Cosmo
We are Cosmo
Op zoek naar nieuws

Een vakantiebaan in het buitenland. Doen of niet?

Cosmo Jobs 20-11-2018 16:05
Categorieën: Nieuws

Het klinkt als een hele stap. Een paar maanden wonen en werken in het buitenland. Durf ik het avontuur aan te gaan? Het is een vraag die ik vaak hoor. En daarom heb ik speciaal voor jou een bijzonder rijtje samengesteld. Namelijk vijf redenen waarom het werken in het buitenland zo tof is. Ik kan je nu alvast verklappen. Jij kan straks ook niet meer wachten om je koffers te pakken.

Het staat goed op je cv
Het klinkt een beetje afgezaagd maar het is wel waar. Reis- en werkervaring in het buitenland staat erg goed op je cv. Zonder dat je het zelf door hebt zegt het veel meer over jou dan je misschien in eerste instantie zou denken. Het laat namelijk zien dat jij zelfstandig bent, niet bang bent voor een beetje avontuur en je jezelf aan kunt passen aan een nieuwe omgeving.


Je leert het land van bestemming kennen
Geloof het of niet, elk vrij uurtje op het strand liggen gaat op een gegeven moment ook vervelen. Vaak heb je elke week wel een dag vrij en genoeg tijd om de toerist uit te hangen. Samen met je collega’s verken je het (ei)land, proef je de lokale specialiteiten en sluit je de dag af in een gezellige kroeg.


Je verdient er geld mee
Het klinkt bijna te mooi om waard te zijn en toch is het zo. De hele zomerperiode mag jij werken in een mooi land, met mooi weer, je doet alleen maar dingen die je leuk vindt en daar krijg je voor betaald. Een leuke bijkomstigheid is dat je weinig vaste lasten hebt. Zowel je transfers, accommodatie als de maaltijden (3x per dag) zijn kosteloos. Je salaris is dus, afhankelijk van je persoonlijke vasten lasten, wat je netto zou kunnen sparen. Zo hou je weer net wat meer geld over voor bijvoorbeeld een extra stapavond


Je ontmoet heel erg veel leuke mensen
Tijdens jouw vakantiebaan in het buitenland ontmoet je continu nieuwe mensen. Of het nou de vrouw bij de plaatselijke bakker is, een mede avonturier uit Nederland die achter de bar staat, gasten die jij een onvergetelijke vakantie mag bezorgen of jouw eigen collega’s. Het zijn allemaal mensen die later een onderdeel zijn van jouw herinnering aan die ene vakantiebaan in het buitenland die je niet snel meer zal vergeten.


Je beleeft de zomer van je leven.
Het laatste maar zeker niet het minste punt in dit mooie rijtje van vijf redenen waarom iedereen een keer in het buitenland zou moeten werken. Je hebt gegarandeerd de tijd van je leven :). Je ontmoet allemaal nieuwe mensen, sluit vriendschappen voor het leven, je kan elke dag genieten van zon, zee, strand en je maakt de meest leuke, gekke, toffe en soms ook minder leuke dingen mee. Dit alles samen zorgt ervoor dat jij een zomer beleeft waar je jaren later nog steeds met plezier aan terug denkt. Zelfs aan de toentertijd minder leuke dingen.

Pssst wil jij ook een toffe vakantiebaan in het buitenland? Meld je aan voor onze Matching Day Tijdens deze kennismakingsdag op dinsdag 4 of woensdag 12 december gaan wij samen met jou kijken welke vacature het beste bij jou past. GO FOR IT en meld je aan!

 

Je kunt alleen op dit artikel reageren indien je bent ingelogd
Cosmo Entertainment B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?