We are Cosmo
We are Cosmo
Op zoek naar nieuws

Voor de 8e keer op rij zijn wij Top opleiding

18-12-2018 14:20
Categorie├źn: Nieuws

 

Cosmo Academy Haarlem verkozen tot beste Recreatie en Toerisme mbo-opleiding in Nederland

“We creëren een omgeving waarin iedere student zichzelf kan zijn en zijn of haar kwaliteiten optimaal kan ontwikkelen”

Volgens de studenten is Cosmo Academy Haarlem aan het Nova College dit jaar de nummer één mbo-opleiding van Nederland. Dat blijkt uit de Keuzegids Mbo 2019 die vandaag verschijnt. Van de interessante lessen tot aan de fijne sfeer op school, de studenten zijn over alle onderdelen positief. De Cosmo opleidingen worden al sinds 2011 jaarlijks tot de beste mbo-opleidingen gekozen.

 Lees verder op Nova College

De Keuzegids verschijnt jaarlijks en is bedoeld om scholieren te helpen bij hun studiekeuze. De ranglijst is gebaseerd op resultaten van de Nationale Studenten Enquête (NSE), studiesuccescijfers (ministerie OCW) en de keuring van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO).

Veilige omgeving om kwaliteiten optimaal te ontwikkelen

 “Dat de studenten zo tevreden zijn over de opleiding heeft verschillende redenen”, zegt directeur en oprichter van Cosmo Yvonne Verhoeven. “We creëren een omgeving waarin iedere student zichzelf kan zijn en zijn of haar kwaliteiten optimaal kan ontwikkelen. Elke student heeft een persoonlijke coach, er is nadruk op persoonlijke ontwikkeling en er is uiteraard een theoretisch fundament dat bij een dergelijke mbo-opleiding hoort. Deze uitslag is een groot compliment naar onze docenten en medewerkers die zich iedere dag inzetten voor en zeer betrokken zijn bij onze studenten. Zij zorgen echt dat studenten zich gezien en gehoord voelen“, zo weet Verhoeven. “De keuze van de studenten om onze opleiding tot de beste opleiding te kiezen is daar een bevestiging van.”

Gunstig arbeidsperspectief Hospitality branche

“Cosmo studenten zijn zeer gewild in het bedrijfsleven omdat wij ze vormen tot jonge professionals die assertiviteit met een glimlach weten te combineren. De opleiding Leidinggevende entertainment en events biedt een uitgebreid profiel op de banenmarkt voor mbo-ers. Een vak leren in de Hospitality branche vraagt om een sterke persoonlijke ontwikkeling en het leren van communicatieve en sociale vaardigheden. Dit staat dan ook centraal binnen onze opleiding en dit doen we op een unieke manier. Op dit moment zijn er in Nederland meer dan vijftigduizend vacatures in de Hospitality branche. Maar steeds meer bedrijven in andere branches richten zich ook op de ervaring en beleving van de klant. Er zijn dus meer dan genoeg banen waar onze studenten tot hun recht komen”, vult Isabelle van Aarle, directeur Business Development van Cosmo aan.

Keuzegids Mbo

De Keuzegids Mbo is een onafhankelijke gids die wordt uitgegeven door centrum Hoger Onderwijs Informatie (C.M.O.I.). Meer informatie per opleiding en de verantwoording van de methode zijn te vinden op www.keuzegids.nl.