We are Cosmo
We are Cosmo

Filosofie op Hospitality volgens Cosmo

Persoonlijke ontwikkeling. Dan komt die hospitality vanzelf.
Wie bij Cosmo studeert of werkt, weet hoe hij of zij op een professionele manier met verschillende type gasten en situaties kan omgaan. Hoe je de sfeer in de groep goed houdt ook als dat niet vanzelfsprekend is. Die ogen en oren in z’n rug heeft waardoor hij/zij goed kan inspelen op situaties. En die hierin juist erg veel plezier heeft. En door dit werk te doen, het beste in zichzelf naar boven haalt. In dit werk ook helemaal zichzelf kan zijn, omdat we er bij Cosmo van overtuigd zijn dat je juist dan het verschil maakt. Overal en altijd. De gast staat centraal. Iedere gast is weer een andere. Elke dag is weer anders. En dan er toch telkens weer voor zorgt dat de gast een onvergetelijke ervaring heeft, die juist bij hem of haar past. Daar doen we het voor. Want dan zijn onze klanten, business partners, tevreden. En wij bij Cosmo dan ook.

 

Isabelle van Aarle, directielid Cosmo:

 “In de hospitality branche heb je met allerlei soorten mensen te maken. Ieder heeft zijn eigen wensen en verwachtingen. Je kunt het nooit iedereen perfect naar de zin maken. Maar je kunt de ander wel respectvol behandelen. Hoe? Door oprecht vriendelijk te zijn. Dat betekent luisteren naar en echte aandacht voor de ander. Je probeert buiten je eigen kaders te denken, te luisteren en transparant te zijn, zodat je kunt inspelen op de behoefte van de ander. Niet dat je onderdanig moet zijn of dat iemands wil wet is. Integendeel. Wanneer je de ander laat ervaren dat je zijn of haar verhaal hoort, toon je respect. Ook ‘nee zeggen’ draagt hieraan bij. Ben transparant in wat wel en niet binnen de mogelijkheden ligt.”
Volgens Isabelle bestaat ‘vriendelijk zijn’ uit een aantal basiszaken, zoals contact maken, zowel verbaal als non-verbaal, in iemands ogen kijken en een open houding hebben. Kortom: zichtbaar en hulpvaardig zijn. “Je laat mensen zien dat je er bent en dat zij bij jou terecht kunnen met hun vragen. Je staat open voor feedback, ook al ben je het niet altijd met die ander eens. Wees duidelijk, eerlijk en transparant. Met een glimlach.”

 

Marieke Schimmel, docent Cosmo Academy:

Marieke toont als docent hulpvaardigheid door de student echt te zien. “Ik anticipeer op het gedrag dat studenten laten zien. Daarbij kijk ik zowel naar de hele groep, het totaalplaatje, als naar hoe de individuele student zich hierin verhoudt. Hoe is de sfeer binnen de groep? Ik wil een omgeving creëren waarin studenten zich veilig voelen om te leren. Hulpvaardig betekent voor mij ook: iemand laten merken dat je zijn of haar verhaal hebt gehoord, door terug te komen op wat is verteld.”
“Als coach gaat mijn hulpvaardigheid nog een stapje verder. Niet dat ik iemands werk ga doen of diens probleem oplos. Die verantwoordelijkheid ligt bij de student zelf. Ik luister, toon betrokkenheid en stuur bijvoorbeeld een keer een appje, bel of denk mee. Studenten moeten zich voldoende vertrouwd voelen om met hun verhaal bij mij te komen. Ik begeleid hen hierin vanuit gepaste, professionele afstand.”
Hulpvaardig zijn, is ook studenten aanspreken op negatief gedrag. Juist door hen aan te spreken op gedrag, maak je hen bewust van welke invloed dit heeft op anderen. Dan kan verandering ontstaan.”

 

Roger van Oosterhout praktijktrainer en supervisor Cosmo:

Roger geeft praktijklessen bij Cosmo Academy en verzorgt daarnaast de begeleiding van stagiaires. Volgens hem is positiviteit een kernkwaliteit die je binnen de recreatiebranche sowieso moet bezitten. De recreatiewereld grossiert in positieve energie. Mensen genieten van hun vrije tijd en als medewerker heb je de taak bij te dragen aan een fijne tijd. Daarnaast werk je vaak in een team. Loop je met een lang gezicht rond, dan heeft dat direct zijn weerslag op de sfeer. Met een glimlach, vriendelijk gebaar of gezellig praatje geef je juist direct een positieve draai.”
“Wanneer ik voor de klas sta, breng ik mijn enthousiasme voor het vak over. Ik vertel zowel de leuke als minder leuke kanten. Want met alleen een mooi-weer-praatje schep je geen realistisch beeld. Wel probeer ik inzicht te bieden in hoe je op een positieve manier met minder leuke ervaringen omgaat.”

 

Ester den Broeder is praktijktrainer bij Cosmo. Ze staat voor de klas en begeleidt en coacht stagiaires op vakantieparken:

“Transparant zijn betekent voor mij: afspraken nakomen. Je zegt wat je doet en doet wat je zegt. Het onderstreept je geloofwaardigheid en schept vertrouwen in je relatie met studenten, opdrachtgevers en collega’s. Bovendien bevordert het de sfeer binnen een groep. Wees daarnaast open en duidelijk in je communicatie. Ook als het gaat om vervelend nieuws. Probeer er niet omheen te draaien. Durf het beestje bij de naam te noemen. Dan voorkom je een hoop ruis op de lijn.”
Transparantie heeft ook te maken met hospitality. “Vanmorgen heette ik een nieuwe teamleider welkom op het park. En wel op de Cosmo-manier. Dat ziet er als volgt uit: met twee benen op de grond, rechte rug, schouders naar achter, een glimlach op je gezicht en je boodschap duidelijk, direct en verstaanbaar overbrengen. Doordat ik hem opvang, kom ik de teamleider al tegemoet en geef hem een warm welkom. Vooral zo’n eerste dag kan onzeker zijn. Dan is het prettig te weten voor hem bij wie hij terecht kan met vragen en wat er van hem verwacht wordt.”

 

Arthur Spanjer, student/stagiaire Cosmo Academy:

“Sinds mei loop ik stage bij één van de vakantieparken van de Oostappen Groep Vakantieparken in België. Hier werk ik in het entertainmentteam, verzorg activiteiten en spelletjes voor de gasten en werk in de horeca. Veel praten met gasten is een van de belangrijkste onderdelen van deze rol. Zo promoot ik het programma en check bij mensen of ze het leuk vinden en of er veranderingen nodig zijn in het aanbod van activiteiten.”
“Met veel plezier stap ik op mensen af. Door zelf blij te zijn, maak je het niet alleen leuk voor jezelf, maar ook voor anderen. Elke dag is weer een kans om het gezellig te maken voor jezelf, de gasten en je team. Samen lachen hoort daarbij. En wat je geeft, krijg je ook weer terug. Gasten zijn hier en genieten van hun vakantiegevoel. Het is fijn om hieraan te mogen bijdragen. Dan haal je er ook plezier uit voor jezelf.”
“Ik vind het belangrijk me te kunnen inleven in wat gasten een fijne vakantie bezorgt. Een afwisselend programma op verschillende plekken biedt een leuke variatie in tijd. Daar heb ik ook lol in om te doen. Feit is, als ik zelf niet met plezier werk, dan zit ik hier niet op de juiste plek. Je moet het wel leuk vinden om met kinderen en volwassenen te werken. En om dit plezier over te brengen op anderen. Dat maakt je een top entertainer!”

 

Ons aanbod

Entertainment, animatie medewerkers

1. Toeristisch entertainment

hospitality stagiaires, entertainment stagiaires, entertainers

2. Stagiaires

3. Flexpool
werving, selectie, detachering
4. Werving, selectie & detachering
Cosmo Entertainment B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?