Roompot Vakanties biedt stageplaatsen voor Cosmo Heerenveen studenten

Door: M. Otker 14-1-2019

Categorieën
:
Nieuws,

  

Nieuwe businesspartner voor Cosmo Academy Heerenveen

In Nederland biedt Cosmo mbo opleidingen in de leisure, travel en hospitality richting. Ervaring leert dat hospitality skills het best worden ontwikkeld door ervaring in de praktijk. Cosmo werkt daarom al jaren samen met diverse recreatie experts uit het bedrijfsleven, zodat theorie en praktijk perfect op elkaar aansluiten!

Recent is de Cosmo Academy de samenwerking aangegaan met Roompot Vakanties voor de leisure opleiding (Leidinggevende Entertainment & Events niveau 4 ) aan het Friesland College te Heerenveen.  Door deze nieuwe partner bieden zij de eerste jaar studenten de kans om in de regio een stageplaats te bemachtigen in één van de vijf Roompot vakantieparken in het noorden. Alle parken zijn gelegen in Gelderland, Drenthe of op de Waddeneilanden. Het betreft de parken: Hunzedal in Borger, Lunsbergen in Borger, Boomhiemke in Hollum, Ameland,  Schaapskooi in Epe en Hunzepark in Gasselternijveen.

Iris van Houdt , manager stagebureau bij Roompot Vakanties geeft aan; “Met stagiaires van Cosmo Academy Heerenveen kijken wij uit naar een samenwerking die past bij onze doelstellingen in beleving en kwaliteit binnen de geselecteerde Roompot parken”.

Roompot Vakanties wordt nauw betrokken bij de opleiding Geertje Boer, Opleidingsmanager Cosmo Academy Heerenveen vult aan; “Onze opleidingspartners denken mee over de vakinhoud van onze opleiding en dit zorgt voor continue innovatie van ons onderwijs. We bedenken leerzame projecten samen en hun medewerkers verzorgen zelfs praktijklessen. Zo worden de studenten goed voorbereid op hun stage”. “ Boer vervolgt; “Bij Cosmo bereiden wij studenten voor op de banen van de toekomst in de wereld van leisure en  hospitality. Wij vinden wij het daarom belangrijk dat onze studenten de kans krijgen om stage te lopen bij een professioneel bedrijf waar ze, goed voorbereid, op verschillende afdelingen, veel kunnen leren en veel ervaring op kunnen doen." Er zijn drie stage mogelijkheden waar de studenten op kunnen solliciteren:

1. Allround Leisure  
2. Front Office
3. Sport en bewegen

Vanaf september 2019 biedt Cosmo in Heerenveen ook een opleiding tot Zelfstandig medewerker op niveau 3 aan 

Gunstig arbeidsperspectief Hospitality branche “Cosmo studenten zijn zeer gewild in het bedrijfsleven. Een vak leren in de Hospitality branche vraagt namelijk om een sterke persoonlijke ontwikkeling en het leren van communicatieve en sociale vaardigheden. Dit staat dan ook centraal binnen onze opleiding en dit doen we op een unieke manier.  Wij vormen ze tot jonge professionals die assertiviteit met een glimlach weten te combineren!  De opleiding  entertainment en events biedt zo een uitgebreid profiel op de banenmarkt voor mbo-ers. Op dit moment zijn er in Nederland meer dan vijftigduizend vacatures in de Hospitality branche. Maar steeds meer bedrijven in andere branches richten zich ook op de ervaring en beleving van de klant. Er zijn dus meer dan genoeg banen waar onze studenten tot hun recht komen”, vult Isabelle van Aarle, directeur Business Development van Cosmo aan.

Over Roompot Vakanties
Roompot Vakanties is de grootste aanbieder van vakantieparken in Nederland. Meer dan 2100 medewerkers staan klaar om de gasten samen te laten genieten van een welverdiende vakantie. Zo worden er ieder jaar zo’n 11 miljoen overnachtingen geboekt in de 40 eigen vakantieparken in Nederland en Duitsland. Ook biedt Roompot Vakanties nog meer dan 140 vakantiebestemmingen aan in Europa, waarvan de meeste in Frankrijk en België. Naast vakantieparken en campings heeft Roompot Vakanties een breed pallet aan accommodaties zoals hotels en resorts; van comfortabel tot zeer luxe.

 

blog_image:article_cosmoe_15482408895c4847f981d93.jpg:end_blog_image