We are Cosmo
We are Cosmo
Toerisme opleiding mbo, TUI Hospitality Academy, TUI Nederland

TUI Hospitality Academy: de best beoordeelde mbo-opleiding Toerisme

Hoera, Cosmo opleidingen heeft een nieuwe website. Vanaf nu vind je alle informatie die je zoekt over onze opleidingen op:

www.wearecosmo.nl

De TUI Hospitality Academy is een 2 of 3-jarige mbo niveau 4 bol opleiding in de richting Travel en Hospitality. Deze succesvolle samenwerking tussen TUI Nederland en Cosmo Academy is zelfs verkozen tot Topopleiding door De Nederlandse Keuzegids (bron mbo keuzegids 2018).

Koning Willem I College  -  ‘s-Hertogenbosch

Meteen naar data open dagen >>

Travel & Hospitality Professional

Heb jij iets met reizen? Lijkt het jou leuk om een vakantie van A tot Z te organiseren en de tijd van je leven te hebben? Dan ben je bij TUI Hospitality Academy (bol opleiding Toerisme MBO 4) helemaal op je plek.

Tijdens deze opleiding maak je een enorme persoonlijke groei door, waardoor jouw kansen op de arbeidsmarkt zeer goed zijn. Door onze intensieve samenwerking met TUI Nederland weten wij precies waar jouw toekomstige werkgever op zit te wachten.

Frontoffice en backoffice

Het bijzondere aan deze opleiding is dat het de eerste toeristische opleiding is die de nadruk legt op online werkzaamheden aan de ‘voorkant’ (frontoffice) en dienstverlening aan de ‘achterkant’ (backoffice).

Als je aan de frontoffice werkt, dan ga je (internationaal) aan de slag in een vakantiehotel of recreatiepark als Reisleiding, Gids of Host. Ook kun je als coördinator van incentive reizen (zakenreizen), medewerker bij een reisbureau of touroperator aan de slag gaan.

Bij een backoffice functie houd je je bijvoorbeeld bezig met online marketing of werk je op een afdeling Customer Care.

Professional

Op de TUI Hospitality Academy leiden wij je op voor een baan binnen een modern toeristisch bedrijf. Met jouw interesse in toerisme en onze kennis van het vak, begeleiden wij jou om een professional te worden. Kortom, na het afronden van de TUI Hospitality Academy heb je volop mogelijkheden!

Check hier toekomstige banen.

 

 

 

Wat betekent dat voor jou?

Jij krijgt waardering van jouw gasten omdat jij hebt geleerd wat hospitality betekent. Ook leer je wat jij kunt bereiken door mee te denken en flexibel te zijn. Tijdens jou (internationale) stage doe je met veel plezier praktijkervaring op.

Zie jij het zitten om een hospitality professional te worden. Bezoek dan de open dag op het Koning Willem 1 College in Den Bosch. Daar maak je kennis met studenten. Zij vertellen jou alles over deze opleiding, ook de minder leuke dingen.

Wat leer je?

Tijdens deze driejarige MBO-4 bol opleiding met (internationale) stages leer je hoe je ontspanning verkoopt en promoot. Jij geeft informatie, organiseert, begeleidt en adviseert over activiteiten, vakanties en uitstapjes.

Wat maakt ons bijzonder:

 • Experts in de branche: Het bedrijfsleven is intensief betrokken bij de opleiding. Dat zie je terug tijdens de praktijkvakken en de stages. Wekelijks organiseert de TUI Academy excursies, workshops, trainingen en bedrijfsbezoeken in samenwerking met de branche
 • Positieve sfeer: uit onderzoek blijkt dat de studenten zeer positief zijn over de opleiding. De student staat centraal en wordt positief benaderd
 • Coaching: tijdens de hele opleiding krijg je intensieve begeleiding van een coach afgestemd op jouw behoefte
 • Lesgarantie: dus nooit lesuitval, geen verloren uren

Onze praktijkvakken:

 • Toerisme
 • Reisleiding
 • Aviation
 • Frontoffice, klanten helpen, informeren
 • Backoffice, dienstverlening aan de achterkant
 • Retail (reisbureau)
 • Bestemmingskennis

Onze theorievakken:
Talen: Nederlands, Engels, Duits en een derde vreemde taal (facultatief).
Commercieel: economie, marketing, rekenen, afdelingsplan.
Leidinggeven: werkoverleg, solliciteren, functioneringsgesprek, personeelsmanagement.

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Keuzedelen geven je opleiding een meerwaarde. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen in het beroep zodat je interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Of je kunt kiezen voor keuzedelen die bijdragen aan een betere doorstroom naar een volgende opleiding.

De lessen die je krijgt om deze skills te onwikkelen vind je hier.

Meld je gerust vrijblijvend aan voor de open dag.

Wil jij een eerlijk verhaal over deze opleiding? Praat dan tijdens de open dag met verschillende studenten. Zij vertellen je alles wat je wil weten over de opleiding en stages, ook de minder leuke dingen.

Waarom naar de open dag komen?

✅ Eerlijke informatie over de opleiding, school en stages
✅ Voorkom een foute studiekeuze
✅ Al 6 jaar best beoordeelde opleiding

Ja leuk, ik kom naar de open dag

Meld je gerust vrijblijvend aan. Op werkdagen ontvang je binnen één dag een bevestigingsmail met routebeschrijving en datum en tijd van de open dag.

Aanmelden voor de open dag is niet verplicht, je bent altijd welkom. Voor Heerenveen is aanmelden voor een kijk- of beleefdag wel verplicht, dit in verband met voorbereidingen.

Meer over de TUI Hospitality Academy

1. Lesprogramma
Mbo toerisme, verkort traject, Mbo opleiding toerisme, mbo toerisme niveay 4
2. Verkort traject
3. Open dagen
4. De toekomst
5. Toelatingsbeleid
6. Aanmelden
7. Contact
Cosmo Entertainment B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?